dijous, 20 d’octubre de 2016

El manga.

elfen_lied_el_manga_japones-17972
Hola, Anna!, gairebé no ens va donar temps per parlar del que t’agrada. No vaig poder saber fins a última hora que els dibuixos de Manga te’ls mires molt. Vaja, que t’agraden molt. Doncs ben poca cosa puc dir-te. Quan jo tenia els teus anys m’agradava “El Capitán Trueno” Suposo que això a tu no et diu res. Per tant no t’hi amoïnis que com sigui parlarem de manga perquè a partir d’aquest moment em convertiré en el millor dels aficionats del tema.
Que consti que he vist alguna vegada al costat dels meus néts la sèrie d’animació japonesa Bola de Drac que ja fa gairebé trenta anys TV3 va portar del Japó. Evidentment, un dels elements més atractius d’aquests dibuixos animats era el seu protagonista, en Goku, el noi mico que va arribar de l’espai i vivia amb el seu avi a la muntanya. És així, oi?
Doncs comencem!
hokusai
El manga (漫画, en kanji; まんが, en hirigana; マンガ, en katakana) és el còmic d’origen japonès, desenvolupat a finals del segle XX No obstant això, la seva forma moderna data poc després de la Primera Guerra Mundial, el manga ha tingut un llarg i complex precursor en la història de l’art japonès.
El manga és un còmic apte per a totes les edats, inclou una àmplia gamma de temes: acció-aventura, romanç, esports, drama històric, comèdia, ciència-ficció-fantasia, misteri, terror, sexualitat, el món de les empreses i el comerç entre altres.
descarga-10

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Mecanoscrit del segon origen. Versió de Núria Martí Constans

    MANUEL DE PEDROLO                           MECANOSCRIT DEL SEGON ORIGEN                                       Versió de Núria Mart...