divendres, 21 d’octubre de 2016

“La volta al món en 80 dies” (1)

índicebJules Gabriel Verne (Nantes8 de febrer del 1828 –Amiens24 de març del 1905) fou un escriptorfrancès conegut especialment per novel·les en què apareixen molts temes de ciència-ficció i un nombre considerable d’invents tècnics. Una de les seves idees era la «novel·la de la ciència»: escriure aventures basades en els invents i avenços científics i tècnics.

imagesewr

Presentació.

L’altre dia ens vam trobar tots plegats una bona estona per conèixer a l’Anna, i a l’hora per parlar una mica de cadascú de nosaltres. Avui començarem a llegir i parlar d’una aventura nova. És justament un dels millors llibres per fer el que l’Anna es va dir. “Llegir un llibre és viure dues vides, la nostra i un altre” Oi que és una frase preciosa? Doncs ja veureu com té raó. Com les altres vegades parlarem del llibre i dels països per on va per fer la volta al món. I també farem preguntes de tot el que passa, d’acord?
La geografia és la veritable passió de Jules Verne. No hi ha ni una sola de les seves obres en la qual no hi trobi expressió. El projecte inicial dels viatges extraordinaris s’anuncia com una descripció del globus terraqüi. Les seves anticipacions científiques estan sempre subordinades a la idea de fer-nos conèixer millor la terra.
Jo ja tinc ganes de començar aquest viatge. També d’acompanyar-vos i que m’acompanyeu. La presentació la trobareu a la pàgina 7. I ara si voleu ja podem començar.
Moltes gràcies.
Aquesta és una divulgació amb finalitats únicament educatives .
Sempre procuro donar la referència editorial, i espero que s’entendrà que ho faig des de l’admiració i amb l’ànim de recomanar-vos -no amb cap ànim de lucre, òbviament, ni amb intenció de perjudicar els drets de ningú, tot el contrari-.
Si en algun cas es detecta en aquest post conflicte de copyright o de qualsevol altre tipus, agrairé que m’ho facin saber i el suprimiria immediatament.
Fotos d’Internet i Wikipedia.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Mecanoscrit del segon origen. Versió de Núria Martí Constans

    MANUEL DE PEDROLO                           MECANOSCRIT DEL SEGON ORIGEN                                       Versió de Núria Mart...